Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призовава света да

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призовава света да
Коментари Харесай

Кулеба с нов краен призив, иска светът да обвини Русия в геноцид

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба приканва света да признае дейностите на Русия в Украйна за геноцид. Министърът изрази това мнение в своя публикация за Der Spiegel, представена от " Укринформ " с позоваване на Министерството на външните работи на Украйна.

Кулеба акцентира, че съветското управление, публични лица и общественици отдавна са залагали идеологическата основа на геноцида.

Той цитира миналогодишната публикация на съветския президент Владимир Путин " За историческото единение на руснаци и украинци ".

В нея съветският водач за следващ път декларира, че украинците и руснаците са " един народ ", " модерна Украйна е приключен артикул на руската ера ", а " същински суверенитет на Украйна е вероятен единствено в партньорство с Русия ".

Министърът акцентира, че руският водач в никакъв случай не е крил желанията си, че съществуването на Украйна като страна е неточност, която би трябвало да бъде поправена.

Също по този начин, отбелязва Кулеба, директно обществено подстрекателство към геноцид се съдържа и в редица публикации на съветски държавни медии, изявления на високопоставени съветски чиновници в обществените мрежи или в техни изказвания по малкия екран. Така да вземем за пример, на 26 февруари съветската държавна осведомителна организация Риа Новости разгласява публикация, в която се споделя, че Украйна ще престане да съществува вследствие на " военната специфична интервенция " на Русия, а създателят й твърди, че Путин е поел " историческа отговорност ", като е решил " да не поверете окончателното решение на украинския въпрос на бъдещите генерации. "

" През идващия месец съветските военни елементи, ситуирани покрай Киев, изключително в Бух, направиха ужасни зверства. На 5 април заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа в своя канал в Telegram: " същността на Украинството, подхранвано от антируска отрова и неистини за своята еднаквост, е огромна подправена вест ".  Медведев твърди, че украинската еднаквост не съществува и в никакъв случай не е съществувала ", означи Кулеба.

Според него всички тези публикации, изявления в обществените мрежи и изказвания, появили се по време на боевете в Украйна, подтикват съветските бойци да правят закононарушения против украинци само тъй като принадлежат към украинската национална група.

Министърът също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че след нахлуването Русия, съгласно личните си публични изказвания, е отвела минимум 1,9 милиона души от Украйна, в това число повече от 307 000 деца, със мощ или със закани за мощ и в този момент трансформира законодателство за ускорение на осиновяването на деца от Донецка и Луганска област на Украйна и обезпечаване на по-нататъшното им образование като членове на съветската национална група, губейки украинската еднаквост. " Това са очевидни актове на геноцид в сходство с член II(e) от Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид ", акцентира външният министър.

Кулеба прибавя, че през вековете съветските елити са култивирали показа за съветското превъзходство и изключителност, както и национализъм, подправен месианизъм и токсична неустрашимост, което е довело до поредна политика на ненавист към други групи. Вътре в страната режимът преследва " Свидетелите на Йехова ", ЛГБТ общността и политически дисиденти и опозиционери. Извън страната тази цялостна политика на ненавист и национализъм закупи геноциден темперамент във връзка с украинците като национална група.

" Това докара до действително поощряване за заличаване членовете на украинската национална група в хода на въоръжената експанзия. На украинците се предлага избор: да се откажат от украинската си еднаквост или да бъдат унищожени ", сподели министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР